Kutsu: Think Summit Nordic 13-14.10.2021

Think Summit Nordic 2021

Think tulee taas. Think Summit Nordic on IBM:n vuoden huipputapahtuma, jossa IBM asiakkaat ja kumppanit kokoontuvat oppimaan uutta.

Inspiroivia puheenvuoroja, painavaa asiaa, oivalluksia sekä  visioita digitaalisen maailman kohtaamisesta ja tulevaisuuden haasteiden ratkaisemisesta.

Rekisteröityminen tilaisuuteen on nyt avattu.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täällä!

Tervetuloa mukaan!

Power10, IBM teki parhaasta paremman

Asiantuntijakirjoitus
Ville Savolainen, IBM-teknologiat, Kaita Finland

8.9.21 julkaistiin ensimmäinen enterprise-luokan Power10 laite, E1080. Nyt julkaistu Power10 suoritin on rakennettu 7 nanometrin teknologialla. Se tulee asettamaan riman korkealle monella eri tavalla. E1080 on tehokkaampi, tietoturvallisempi, monipuolisempi ja ekologisempi kuin mikään edeltäjänsä.

Power E1080:

  • 2x parempi memory RAS kuin x86 pohjaisilla kilpailijoilla
  • Jopa 1.7x per socket suorituskyky verrattuna edeltäjiinsä
  • Jopa 240 corea ja 64 TB muistia
  • Markkinoiden johtava muistin väylänopeus, > 400GB/s
  • Ensimmäinen PCIe Gen5-standardia tukeva palvelin
  • Tuettuja käyttöjärjestelmiä mm. IBM i 7.3, IBM i 7.4, AIX 7.1, AIX 7.3, Red Hat Enterprise Linux 8.2, 8.4, 8.6, 9 ja SUSE Linux Enterprise Server 12, 15 ja 18.

Power10 tuo uusia, parannettuja tietoturvaominaisuuksia, jotka on rakennettu tulevaisuuden tarpeet huomioiden. Transparent Memory Encryption salaa tiedot rautatasolla, ilman vaikutusta suorituskykyyn. Tehokas ja helppokäyttöinen tietojen salaus (Quantum Safe Encryption) tuo turvaa tulevaisuuden kvanttitietokoneiden kaudella.

Power10 E1080 tarjoaa hybrideihin pilvikokoonpanoihin saumattomasti toimivan alustan. E1080 maksimoi muistin käytettävyyden ja minimoi käyttökatkoja sisäänrakennetun diagnostiikan ja itsekorjausominaisuuksien avulla. Se tarjoaa sovellusten ja datan suojausta hybridipilven aikakauden turvallisimmassa multi-tenant -ympäristössä

Power10 on loistava alusta tekoälysovelluksille. Neljä kappaletta integroituja In-core Matrix Math Accelerator -kiihdytintä (MMA) per core tarjoavat viisinkertaisen suoritustehon verrattuna edeltäjäänsä.

Ensimmäisiä 1 ja 2 socketin scale out -malleja odotetaan markkinoille 1H/2022.

Lisää aiheesta täällä >> IBM.

 

Vahvistusta ohjelmisto-osaamiseen

Marianne Lähde vahvistaa tästä lähtien Kaidan ohjelmisto-osaamista mm. Power i -alustalla olevien toiminnanohjausjärjestelmien (mm. ASW, Enterprise, DC1) ja niihin liittyvien integraatioiden ylläpidossa ja kehityksessä.

Mariannella on pitkä kokemus erilaisista teknisistä ympäristö-, määritys- tai ohjelmointitöistä (RPG, CL, SQL, XT, Synon, Plex, Java ym.). Lisäksi hän on toiminut erilaisissa projekteissa, kuten versionvaihtoprojektit tai laajemmat analysointi-, määritys- ja muutostyöt sekä projektipäällikkönä että resurssikonsulttina.

Vahvistuneen tiimimme avulla pystymme entistä monipuolisemmin auttamaan asiakkaitamme jatkossa myös ohjelmistotasolla sekä pienemmissä tukitarpeissa että isommissa projekteissa tai vaikkapa yksittäisten ongelmatilanteiden selvittelyssä.

Kaita Moder Oy:n osakkaaksi

Kaita lähtee osakkaana mukaan matkalle ohjelmistoyhtiö Moder Oy:n kasvuun.

Moder on matkailualalle sekä majoitusyrittäjille suunniteltu moderni SaaS-pohjainen toiminnanohjausjärjestelmä, joka on suunniteltu hallinnoimaan koko yrityksen toimina.

Moderin tausta on kotimaisessa matkailuyrittäjyydessä, se on suomalainen ja lähtöisin asiakastarpeesta.

Moder tarjoaa asiakasyrityksilleen helppokäyttöisen ja modernin SaaS-ohjelmiston koko matkailuliiketoiminnan pyörittämiseen.  Se yksinkertaistaa toiminnot ja automatisoi liiketoiminnan. Moder hoitaa varausprosessit, maksuliikenteen, myyntikanavat sekä päivittäisten tehtävien hallinnan. Se seuraa ja raportoi sekä tarjoaa käyttöön älykästä analytiikkaa.

ISAE 3402 -sertifiointilausunto

 

Kaita Finlandille on toukokuussa 2021 myönnetty ISAE 3402 -sertifiointilausunto

Sisäisten prosessien ja toimintamallien validointi on välttämätöntä, kun tuotetaan kriittisiä palveluita asiakkaille.

Aidon tietoturvan takaamiseksi on oltava selkeät toimintamallit tiedon käsittelyyn ja rajauksiin. Tarvitaan myös selkeästi dokumentoidut tiedonhallintaprosessit sekä ohjeistukset, jotka kattavat koko toimintaorganisaation.

Kaita Finlandille on toukokuussa 2021 myönnetty tilintarkastusyhteisö KPMG:n toimesta kansainvälisen standardin mukainen ISAE 3402  -sertifiointilausunto, kontrolliraportti, joka on perusteellinen validointi tiedonhallinnasta ja prosesseistamme.

ISAE 3402 certification report issued to Kaita Finland in May 2021

Validation of internal processes and operating models is essential when providing critical services to customers.

In order to ensure genuine data security, there must be clear operating models for data processing and delimitation. There is also a need for clearly documented information management processes and guidelines that cover the entire operating organization.

In May 2021, Kaita Finland was issued ISAE 3402 certification in accordance with international standards, also knows as a control report, by KPMG. This is a thorough validation of our information management and processes.

Common Europe 2021

Common Europe 2021 14.6, 15.6 ja 17.6

Common Europe kokoaa kesäkuussa taas yhteen satoja IBM Power System -asiantuntijoita, käyttäjiä ja toimittajia  oppimaan ja jakamaan tietoa.

Tänäkin vuonna tapahtuma toteutetaan virtuaalisena.

Tapahtuman sisältö ja agenda löytyy täältä.

Tervetuloa mukaan!

Tietoa jakavat alan johtavat asiantuntijat ja IBM:n kehittäjät. Tarjolla sessiota mm. seuraavilta alueilta: IBM i, AIX, Application Development, Open Source, System Management, Db2 and SQL, asiakas caset sekä asiantuntijoiden paneelikeskustelut. Lyhyissä istunnoissa keskitytään tarjoamaan käytännönläheisiä neuvoja sekä työpajoja ajankohtaisista aiheista.

Tapahtuman tarkka sisältö ja ohjelma. Tarjolla hyödyllistä tietoa kaikille IBM i ja AIX-käyttäjille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

IBM Nordic Spectrum Storage User Group 2021

Tervetuloa kuulemaan uusimmat Spectrum Storage -julkistukset, päivitykset ja uutiset 2.6.2021 10:00.

Tule kuulemaan uusimmat julkistukset, päivitykset ja uutiset  Spectrum Storage -portfolioihin liittyen. Luvassa on IBM:n huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja.

Tapahtuma pidetään virtuaalisena. Aamupäivä on pyhitetty Spectrum Virtualize -aiheille ja iltapäivä Spectrum Protectille.  Tule siis mukaan kuulemaan tuoreimmat uutiset sekä tulevausuuden roadmap.

A I K A
2.6.2021
klo 10:00  

 

>> Tarkka agenda ja ilmoittautuminen.

Tervetuloa mukaan!

Think 2021 12.5

The future of hybrid cloud and AI is here

Think Digital Summit Nordic 2020

Think tulee taas. Tänäkin vuonna tapahtuma järjestetään digitaalisena, teemana hybridi pilvi ja AI.

Think Digital Summit on IBM:n vuoden huipputapahtuma, jossa IBM asiakkaat ja kumppanit kokoontuvat oppimaan uutta.

Opi uutta, hanki käytännön kokemusta uusimmasta tekniikasta ja pidä hauskaa!

Rekisteröityminen tilaisuuteen on nyt avattu. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täältä. Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan!

 

Tallennusteknologioiden uudet tuulet 30.3

Tervetuloa kuulemaan tuoreimmat FlashSystem-tallennusperheen uutiset.

30.03.2021 klo 9:30-10:30

IBM on kiistaton markkinajohtaja entistä tehokkaampien puolijohdelevyjen kehittämisessä. Sen FlashSystems -tuoteperheeseen 9.2.2021 lanseerattujen FlashSystems 5015, 5035 ja 5200 uudistusten myötä tuoteperhe tarjoaa konsistentin, nykyaikaisen tallennusalustan entry-level järjestelmistä aina enterprise-luokan laitteisiin, tuoden laitteet näin ollen myös pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville.

”FlashSystem-perhe kasvaa”, tarkemmin uusista malleista täällä!

Tallennusteknologioiden saralla puhaltavat uudet tuulet! Webinaarin aiheena ovat uudet modernit tallennusjärjestelmät ja niiden avulla saavuttavissa olevat kustannussäästöt ja muu liiketoimintahyöty. Levyjärjestelmät ovat vahvassa murroksessa pyörivien levyjen jäädessä pois ja puolijohdelevyjen vallatessa alaa. Uudenaikaisten levyjärjestelmien hinnat ovat niiden yleistymisen myötä laskeneet tasolle, jossa ne ovat kaikkien saatavilla.

Aihetta tarkastellaan asiakasyritysten tyypillisimpien kipupisteiden kautta. Lisäksi osoitamme, kuinka näitä haasteita voidaan taklata uudenaikaisen FlashSystems -tallennusjärjestelmän avulla, kaiken kokoisissa yrityksissä.

Osallistu webinaariimme ja kuule alan kovimpien asiantuntijoiden kertomana lisää näiden uudenaikaisten levyjärjestelmien ylivertaisuudesta ja siitä, minkälaista käytännön hyötyä yllä mainitut seikat voivat tuoda myös sinun yrityksellesi.

 

>> Ilmoittaudu mukaan täällä!

Aikataulu:

9:15-9:30 Liittyminen webinaariin
9:30-10:00 Asiantuntijapuheenvuorot
10:00-10:15 Kysymyksiä ja keskustelua

Puhujina:

Kari Karunen, Technical Sales Manager, Pedab Finland Oy
Pasi Louanto, Toimitusjohtaja, Kaita Finland Oy

 

Järjestäjät:

                       

Tervetuloa mukaan!

 

Webinaari: AIX & IBM Power 23.3 11:00

Let’s shape the future of IT infrastructure, together

Tuesday, March 23 2021, 11.00 CET

Join us as we bring together a panel of IBM IT infrastructure experts to discuss the future of AIX as the platform of choice for clients looking to modernize applications, manage costs, gain efficiency and boost agility within their business.

Business resiliency, dynamic supply chains and the ability to manage both spikes in demand and workforce disruptions have become key priorities for clients today. With the latest innovations in AIX with IBM Power Systems, you can meet these priorities whilst providing the same levels of service, but with the flexibility and cost-effectiveness of hybrid cloud.

We look forward to discussing all of this and more on March 23 2021, 11.00 CET as we present a complete overview of the roadmap and upcoming innovations in AIX technology.

Tervetuloa mukaan!