Kaita - IBM i

IBM POWER9 tulee syksyllä

Built for the Cognitive Era

IBM Power perheen uusin tulokas, kognitiivisen aikakauden POWER9, tulee markkinoille syksyllä 2017. Uusi POWER9 on älykkäämpi, nopeampi ja vahvempi kuin koskaan. Prosessoreissa on ennennäkemätöntä teknologiaa ja esimerkiksi kaksinkertainen ytimien määrä entiseen verrattuna.

Ensimmäistä kertaa Power-laitteiden historiassa julkistetaan sirusta kaksi versiota: Scale-Out (SO) ja Scale-Up (SU) -mallit.

Scale-Out -malli on optimoitu kahdelle socketille ja soveltuu parhaiten perinteiseen datakeskuskäyttöön. Skaalautuva Scale-Up -malli puolestaan on suunniteltu yli 4 socketin kokoonpanoihin, massiivisille muistimäärille ja suorituskykyvaatimuksille.

Scale-Out -malleissa muisti on liitetty suoraan prosessoriin. Maksimi muistipaikkojen määrä on 8 ja suurin mahdollinen kapasiteetti jopa 4 TiB DDR4 muistia. Scale-Out -malli tarjoaa jopa 120 GiB/s:n pysyvän väylänopeuden. Scale-Up -mallien muisti on puskuroitua ja prosessorin käytettävissä 8 muistikanavan kautta. Scale-Up -malleissa on jopa 230 GiB/s:n väylänopeus.

Molemmista tulee markkinoille 12-coren SMT8 ja 24-coren SMT4 versiot. SMT4 on optimoitu Linux ekosysteemille kun taas SMT8 PowerVM käyttäjille (Aix/IBM i).

Haluaisitko tietää lisää? Katso täältä tarkempia yksityiskohtia tai laita meille viesti.