Saammeko esitellä: POWER9 pilviratkaisut

AI-aikakauteen rakennettu POWER9-keskusyksikkö mahdollistaa enemmän I/O:ta ja kaksi kertaa enemmän säikeitä kuin x86-kilpailijansa. IBM OpenPOWER -arkkitehtuuriin rakennetut POWER9-palvelimet ovat äärettömän nopeita. POWER9 yhdistää parhaat kiihdytinkortit parhaaseen alustaan ja toi ensimmäisenä markkinoille uuden sukupolven PCIe -liitäntästandardin.

IBM POWER9 tarjoaa merkittäviä etuja suorituskyvyn ja hinnan suhteen. Sen avulla pystytään vastaamaan yhä monimutkaisimpiin haasteisiin. Suorituskyky on parantunut lähes 40% tarjoten enemmän tehoja per core.  Kustannussäästöjä POWER9 tuo tehokkuutensa avulla näin ollen esimerkiksi lisenssikuluissa.

Ota hybridit pilviratkaisut haltuun

Keskity liiketoimintaan, ei infrastruktuuriin. Cloud-ratkaisut vapauttavat infraan sidotuista kuluista, ylläpidosta, huolloista ja päivityksistä. IBM POWER9 -pohjaiset pilviratkaisut IBM i-, AIX ja Linux -käyttöjärjestelmillä ovat kustannustehokas, vaivaton tavan kehittää hybridiympäristö vastaamaan yksilöllisiä tarpeita.

Power Cloud on suunniteltu niin että asiakkaamme voivat esimerkiksi:

 • hyödyntää heterogeenisiä hybridipilviratkaisuja sekä IBM POWER9- että x86 -alustoilla
 • nopeasti ja taloudellisesti skaalata palvelun juuri oikean kokoiseksi ja sopivan kestoiseksi
 • valita juuri oikeat ja tarpeisiin sopivat resurssit coren, tallennustilan, verkon ja käyttöjärjestelmän suhteen
 • testata DR-suunnitelman palautumisharjoitusten avulla
 • hyödyntää korkeaa laskentatehoa vaativia sovelluksia, kuten analytiikka, AI, tietoturva ja Blockchain

Se tarjoamia hyötyjä ovat:

 • IBM i-, AIX- ja Linux -alusta palveluna Suomesta
 • sovellusten nopea käyttöönotto
 • kehitys- ja testiympäristöt, migraatioiden testaaminen turvallisesti ja tehokkaasti
 • tarpeen mukaan mitoitettu kapasiteetti sekä joustavat muutokset
 • laajennettavat pilvipohjaiset DR-ratkaisut
 • yhteydet muihin pilviratkaisuihin, kuten IBM Cloud
 • joustavat asiantuntijapalvelut
 • käytössä uusin teknologia ja uusimmat käyttöjärjestelmät

Sama pilvi ei sovi kaikille. Hybridiä lähestymistapaa käytetään enemmän kuin koskaan. Power Cloud täyttää vaatimukset nopeasti skaalautuville hybrideille pilvimalleille.

Palvelumme tuotetaan Suomesta ja data pysyy Suomessa. Power Cloud -ratkaisuun kuuluu aina valvonta, varmistukset sekä asiantuntijoiden tuki, tarvittaessa 24/7/365.

Kutsu: Think Summit 29.10.2019

Let’s Put Smart to Work.

Think Summit 2019
Messukeskus, Helsinki
Torstai 29.10.2019

 

Think Helsinki on IBM:n vuoden tärkein tapahtuma, jossa IBM asiakkaat ja kumppanit kokoontuvat tapaamaan toisiaan ja oppimaan uutta. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 29.10.2019 Helsingin Messukeskuksessa.

Opi uutta, hanki käytännön kokemusta uusimmasta tekniikasta sekä laajenna verkostoasi. Ja pidä hauskaa! Tartu tilaisuuteen tavata asiantuntijoita ja liikemaailman vaikuttajia.

Rekisteröityminen tilaisuuteen on nyt avattu. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täältä. Tervetuloa mukaan!

Kaita on tänäkin vuonna mukana. Tule tapaamaan meitä ja kuuntelemaan inspiroivia puheenvuoroja. Tapahtuma on joka vuosi ollut täynnä, joten muistathan ilmoittautua ajoissa!

Tervetuloa mukaan!

 

Etsimme uutta työkaveria

Kasvumme jatkuu vahvana. Haemme myyntitiimiimme IBM levy- ja tallennusjärjestelmäasiantuntijaa.

Haemme haasteita pelkäämätöntä tekijää, joka on innokas keskustelija ja elementissään käydessään myynnillisiä keskusteluja eri toimialojen päättäjien kanssa. Olet tuloshakuinen ja omaat hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot. Pääset näyttämään kykysi myyntitehtävissä ja olemaan tärkeä osa tiimiä kasvavassa yrityksessä, jolla on yhteiset tavoitteet. Olet itseohjautuva sekä halukas oppimaan uutta. Tehtävässä vastaat oman vastuualueesi myynnistä ja raportoit toimitusjohtajalle.

Lue lisää ja hae tehtävään täältä.

Hakemukset pyydämme lähettämään osoitteeseen rekry@kaita.fi. Odotamme hakemustasi pian, mutta viimeistään 7.10.2019 mennessä. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Liitäthän hakemukseesi mukaan hakukirjeesi ja CV:si palkkatoivomuksineen. Lisätietoja tehtävästä antaa Martta Backmansson, +358407202817, martta.backmanssono@kaita.fi.

Kaita Finland ja Maxava kumppanuussopimukseen

Yhä monipuolisempaa palvelua

Kaita Finland Oy ja Maxava Ltd ovat solmineet kumppanuussopimuksen Maxavan korkean käytettävyyden tuotteiden toimittamisesta ja jälleenmyynnistä Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa IBM Power -laitealustalle.

Uusien ratkaisuvaihtoehtojen avulla pystymme entistä tehokkaammin ottamaan huomioon asiakkaan tarpeet sekä laitteiston että ohjelmistojen osalta ja toimittamaan nykyaikaisia sekä skaalautuvia ratkaisuja.

Yhdistämällä Kaita Finlandin asiantuntijuuden IBM Power System- ja Storage -alustoilla Maxavan korkean käytettävyyden ohjelmisto-osaamiseen voimme yhdessä tarjota asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua.

Maxava Ltd on kansainvälinen IT – ja ohjelmistotalo, jonka 20-vuotiset juuret ovat Uudessa Seelannissa, mutta joka tänä päivänä toimii kaikilla viidellä mantereella. Saman katon alla on saatavissa kokonaisratkaisut niin liiketoiminnan tehostamiseen, valvontaan kuin suojaamiseenkin.

Maxava on IBM Premium kumppani, joka tukee myös säätiönsä Maxava Foundation kautta IBM Power User Group toimintaa ja tuotekehitystä huomattavalla määrällä vuosittain.

Alla olevalla videolla Mike White, System i Technical Specialist, Noel Leeming Group kertoo miten Uuden-Seelannin johtava kulutuselektroniikan ja laitteiden jälleenmyyjä oli valmistautunut Maxava HA:n avulla kun katastrofi iski Christchurchiin.

Kaidan kasvu jatkui vuonna 2018

Kaita Finland jatkoi kasvuaan myös kolmannen toimintavuotensa ajan. Liikevaihdon kasvu oli viitisen prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna. Tulostavoitteiden näkökulmasta saavutimme melkein tavoitteena olleen kahden miljoonan euron liikevaihtorajan. Erityisesti ilahduttavaa oli Power Cloud -liiketoiminnan kasvu. Henkilöstön lukumäärän osalta kasvoimme maltillisesti ja uskomme tältä osin kasvun jatkuvan myös vuoden 2019 osalta.

Kaidan fokusalueita vuonna 2019 ovat perusliiketoiminnan kasvattamisen lisäksi uusien tuotteiden lanseeraaminen ja uusien teknologioiden implementointi.

Odotukset vuodelle 2019

Vuoden 2019 osalle Suomeen on ennustettu taantumaa. Trendi ei ole toivottava ja siksi taantuman sijaan uskon, että tulemme ensisijaisesti näkemään yritysten jakautumiseen voittajiin ja häviäjiin.

Voittajat tulevat niistä yrityksistä, jotka löytävät liiketoiminnassaan tekoälyn tuomat hyödyt ja osaavat integroida ne kannattavasti. Tämän saavuttaminen vaatii yrityksiltä panostusta henkilöstöön ja oikeantyyppiseen innovatiiviseen koulutukseen.

Onnea tuleville voittajille!

Pasi Louanto

Toimitusjohtaja

IBM i 7.4 julkaistu

IBM i-käyttöjärjestelmästä julkaistaan muutaman vuoden välein uusi versio. Version 7.3 julkaisusta alkaa olla aikaa ja sitä on pidetty ajan tasalla Technology Refresh -päivityksin. Uuden julkaisun kanssa tähdättiin tällä kertaa 3 vuoden päähän ja nyt 2019 huhtikuussa julkaistiin IBM i 7.4 ja uusi ohjelmisto nimeltään IBM Db2 Mirror for i, joka tarjoaa aktiivisen peilauksen tietokantojen välille.

Paljon uusia ominaisuuksia

Uusi käyttöjärjestelmä tuo aina mukanaan paljon uutta, joista tärkeimpinä teemoina tällä kertaa parannuksia tietoturvaan, sovelluskehitykseen ja IBM i:n käytettävyyteen. Suurin yksittäinen lisäys on Db2 Mirror for i (5770-DBM), jonka avulla Db2-tietokanta voidaan hajauttaa aktiivisesti kahteen järjestelmään.

IBM i 7.3 Technology Refresh

Huhtikuussa julkaistiin myös IBM i 7.3 Technology Refresh 6, joka lisää paljon 7.4 ominaisuuksia vuonna 2016 julkaistulle käyttöjärjestelmätasolle 7.3.

Technology Refresh -päivityksillä lisätään uusia toimintoja sekä tukea uusille laitteille vaikuttamatta kuitenkaan esimerkiksi eri versioiden yhteensopivuuteen ohjelmistotasolla.

IBM i roadmap

Harvoille alustoille on julkaistu suunnitelma, joka ulottuu kymmenen vuotta eteenpäin. IBM i roadmap osoittaa että IBM i:n kehitykseen panostetaan ja se jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa.

 

IBM i:n strategia pohjautuu alustan businesskriittisyyteen. Yleensä IBM pitää 3 käyttöjärjestelmätasoa tuen piirissä samaan aikaan, jolloin versiota tuetaan vähintään niin kauan että seuraavat kaksi versiota on julkaistu. Tähän voidaan tarvittaessa lisätä vielä extended support, jolloin tuen määräksi tulee yhteensä jopa kuusi vuotta.

Huhtikuusta 2019 alkaen 7.2, 7.3 ja 7.4 ovat normaalin tuen ja päivitysten piirissä. Yksittäisiä PTF-korjauksia tehdään tarvittaessa tasoille IBM i 6.1 ja 7.1 extended supportilla, joiden normaali tuki päättyi jo vuosina 2015 ja 2018.

IBM i 7.4 ja sen Db2 Mirror clustering add-on ovat saatavilla 21.6, kun taas IBM i 7.3 Technology Refresh 6 tulee 10.5. IBM:n developerWorks-sivustolla on lisätietoja IBM i versiosta 7.4 saatavilla täällä  ja IBM i 7.3 TR6:sta täällä.

Uudet Storwize V5000-mallit julkaistu 2.4.2019

Nopeampia, älykkäämpiä ja kustannustehokkaampia kuin koskaan.

 

Mitä uutta?

IBM julkaisi 2.4.2019 uusilla ominaisuuksilla ja toiminnallisuuksilla varustettuja Storwize tallennusjärjestelmämalleja, jotka tarjoavat korkeatasoisia tiedonhallintaratkaisuja kustannustehokkaaseen hintaan.

IBM Storage -perhe laajentaa myös Multicloud -ominaisuuksiaan, IBM Spectrum Virtualize for Public Cloud tukee nyt myös Amazon Web Serviceä. Tämä antaa paikalliselle ratkaisuille, kuten SVC, Storwize, FlashSystem9100, VersaStack ja yli 450 muulle tuetulle tallennusjärjestelmälle lisää mahdollisuuksia osana multicloud-ympäristöjä.

Lisäksi Storage Insights -sovelluksen tarjoamat uudet ominaisuudet esimerkiksi raportointiin sekä parannettu hälytystenkäsittely tekevät tallennusjärjestelmistä ennennäkemättömän helppoja valvoa ja hallita.

IBM® Storwize® V5010E

V5010E on entry-level -ratkaisu, joka panostaa kustannustehokkuuteen sekä helppoon käyttöönottoon ja hallintaan. Helposti laajennettavissa oleva uusi malli tarjoaa 70% enemmän suorituskykyä kuin edeltäjänsä.

IBM® Storwize® V5030E

V5030E tarjoaa enemmän toiminnallisuuksia. Uusi malli tuo jopa 140% kasvun suorituskykyyn edellisiin V5030 järjestelmiin verrattuna. IBM Storwize V5030E tarjoaa tehokkaan ratkaisun tiedon salaukseen ja edistyksellisiin levytilan säästöratkaisuihin kuten kompressointiin, deduplikaatioon ja thin provisiointiin.

IBM® Storwize® V5100

V5100 tarjoaa yritystason vakautta ja tietoturvaa. Se tarjoaa lähes 100% käytettävyyttä sekä IBM Flashcopy ja IBM Remote Mirror -ominaisuudet. V5100 yhdistää NVMe:tä hyödyntävän IBM Flashcore-teknologian IBM Spectrum Virtualizen ominaisuuksiin, kuten ulkoiseen virtualisointiin ja kaksisuuntaiseen klusterointiin. Lisäksi ainutlaatuisen korkean suorituskyvyn ja suuren tiheyden omaavia IBM Flashcore-moduleja ja perinteisiä NVMe SSD-levyjä voidaan sekoittaa keskenään. Näin voidaan löytää jokaiseen käyttötarkoitukseen vaadittava suorituskyky mahdollisimman kustannustehokkaasti.

 

Videolla  Ian Shave ja Evelyn Perez kertovat kuulumisia IBM laboratoriosta Englannista.

IBM Systems User Group Day 23.5.2019

Tervetuloa kuulemaan uusimmat Power- ja Spectrum Storage -julkistukset, päivitykset ja uutiset.

 

BM Systems User Group -day järjestetään 23.5.2019 samaan tapaan kuin viime marraskuussa.

Tapahtumassa kuullaan jälleen asiakaspuheenvuoroja tietoa IBM:n uusimmista julkistuksista. Aamupäivällä keskitytään IBM Power SAP Hanaan ja iltapäivällä on Spectrum Storagen vuoro.

Ilmoittautuminen on jo auki ja tapahtumaan voi ilmoittautua täällä.


A I K A
torstai
23.5.2019
klo 8.30

P A I K K A
IBM-talo
Laajalahdentie 23,
00330 Helsinki

[kartta]

Tarkka agenda ja ilmoittautuminen.

 

Tervetuloa mukaan!

IBM POWER6 ja POWER7 EOS päivät julkaistu

IBM on julkaissut IBM POWER 6 & 7 -laitteistojen tuen päättymisen (end of support) päivämäärät.
Alla on lueteltu laitteistot, joita EoS päivämäärä koskee:

IBM POWER 6, tuen päättymispäivä on 31.3.2019

7778-23X BladeCenter JS23/JS43
7998-60X BladeCenter JS12
7998-61X ECLIPZ Blade
9119-FHA Power® 595
9125-F2A Power 575
8203-E4A Power 520
9407-M15 Power 520 Express®
9408-M25 Power 520 Express
8204-E8A Power 550
8234-EMA Power 560
9117-MMA Power 570
9406-MMA i570
9409-M50 Power 550 Express

IBM POWER 7, tuen päättymispäivä on 30.9.2019

7891-73X PS703 Blade
7891-74X PS704 Blade
7893-92X Power Chassis
7895-22X Flex System p260
7895-42X Flex System p460
8406-70Y PS700 Blade
8406-71Y PS701/702 Blade
9125-F2C Power 775
9179-MHB Power 780
9179-MHC Power 780 IOC
8202-E4B Power 720
8202-E4C Power 720 IOC
8205-E6B Power 740
8205-E6C Power 740 IOC
8231-E1C Power 710 IOC
8231-E2B Power 710/730
8231-E2C Power 730 IOC
8233-E8B Power 750
8236-E8C Power 755
9117-MMB Power 770
9117-MMC Power 770 IOC
1457-7FL Flex System p24L
8246-L1C PowerLinux™ 7R1
8246-L1S PowerLinux 7R1
8246-L2B PowerLinux 730L
8246-L2C PowerLinux 7R2
8246-L2S PowerLinux 7R2

Lista laitteista löytyy myös täältä.

Mitä vaihtoehtoja IBM POWER 6 ja POWER 7 laitteistoille on tarjolla?

Laitteiston käyttöä voi jatkaa  31.3.2019 ja 30.9.2019 jälkeenkin ilman tukea. IBM tarjoaa rajoitetusti tukea tietyille malleille myös EOS päivämäärän jälkeen.

POWER9 on tulossa erityisesti tekoälyä ja kognitiivisuutta vaativille sovelluksille. Perinteisille työkuormille POWER8 alusta tarjoaa edelleen suorituskykyisen ja kustannustehokkaan ratkaisun ja ajantasaisen IBM i 7.3 version kera edessä on monta huoletonta vuotta. Autamme mielellämme löytämään tarkoituksenmukaisen ratkaisun laitteistollesi.

Kysy meiltä lisää, laita viesti osoitteeseen myynti@kaita.fi.

IBM i, miten valmistautua pilveen?

Pohdittaessa pilveen siirtymistä, on luultavasti järkevä aloittaa selvittämällä se maksaa. Lähtökohta on aina kuitenkin se, että palveluun siirtymiseen on oltava taloudellisesti järkevää.

Tarjousten antamista varten mahdollisten palveluntarjoajien on saatava tietää tiettyjä asioita ympäristöstäsi. Seuraavien kysymysten pohtiminen auttaa selvittämään pilveen siirtymisen järkevyyttä ja kustannuksia.

Miksi sitten kannattaa ylipäätään harkita siirtymistä pilveen?

 • Kaipaatko IBM i asiantuntijuutta, jota oman talon sisällä ei ole?
 • Haluaisitko helpon pääsyn uusiin teknologioihin?
 • Onko nykyinen laitteisto tullut elinkaarensa päähän?
 • Tarvitsetko tavan säilyttää käytöstä poistettua tietoa?
 • Ovatko nykyiset laitetilat vanhentuneet ja vaativat investointeja?

 

Ensimmäinen vaihe – mitä alustalta vaaditaan?

Ennen palveluntarjoajan etsimistä, kannattaa etukäteen selvittää joitakin perustietoja. Mahdolliset palveluntarjoajat haluavat olla avuliaita ja prosessi on helpompi ja nopeampi jos käytät hetken aikaa miettien, mitä uudelta palvelulta kaivataan.

Palveluntarjoajan resurssien kannalta olennaisia asioita ovat: tarvittava muistin määrä ja tallennustila, prosessorilta vaadittava suorituskyky ja corejen määrä. Muita olennaisia avainkysymyksiä ovat mm.: käyttäjien määrä, vaadittu kaistanleveys, tämän hetkinen työkuorma, onko käytössä ODBC/JBDC -tietokantayhteyksiä ja nykyisen laitteiston ohjelmistotaso.

Palveluntarjoajaa auttaa myös jos hän ymmärtää liiketoiminnan käytössä olevat sovellukset. Onko ohjelmistolla aktiivinen tuki?  Yksi tärkeimpiä kysymyksiä ohjelmistojen kannalta on, onko ohjelmistojen toimittajilta varmistettu mitä tapahtuu, kun ohjelmisto siirretään toisella sarjanumerolla olevalle alustalle?

Toinen vaihe – palveluntarjoajan valinta

Pilvipalvelujen tarjoajia on paljon. IBM i -alustaa osaavia palveluntarjoajia on kuitenkin verrattain vähän Suomessa. Kuka sitten on oikea palveluntarjoaja meille? Riippuu siitä, mitä etsitään mutta hyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi etsitäänkö:

 • Alhaisinta hintaa?
 • Vahvaa IBM i -osaamista?
 • Sujuvaa yhteistyötä?
 • Toimialan tuntemusta?
 • Sovellustason osaamista?
 • Selkeää ymmärrystä liiketoiminnan tarpeista?
 • Jatkuvuutta?
 • Vanhojen teknologioiden tuntemusta?

 

Näitä kysymyksiä pohtiessa, saa luultavasti käsityksen siitä, mitä halutaan kysyä tulevalta palveluntarjoajalta selvitettäessä heidän kykyään tukea sinua.

Palveluntarjoajan teknisen osaamisen ja sen jatkuvuuden arvioiminen voi olla hankalaa. Seuraavat kysymykset auttavat ymmärtämään paremmin osaamisen tasoa:

 • Miten monta IBM i -asiantuntijaa palveluntarjoajalla on?
 • Miten pitkään kyseiset asiantuntijat ovat toimineet tehtävässään kyseisellä palveluntarjoajalla?
 • Mitä sertifiointeja asiantuntijoilla on?
 • Onko palvelua mahdollista testata riittävän pitkä aika enne päätöksen tekemistä?
 • Onko palveluntarjoajalla näyttää referenssejä vastaavanlaisista toteutuksista?

 

Toivottavasti näiden asioiden pohtiminen auttaa jäsentämään ajatusta siitä, onko pilveen siirtyminen oikea ratkaisu juuri teille. Ja jos näin on, ne pystyvät mahdollisesti myös auttamaan oikean palveluntarjoajan valinnassa.