IBM i pääsynhallintaa

System Access Manager (SAM)

Hallitse pääsy IBM i -järjestelmään ja tietoihin System Access Managerin avulla

Hallitse pääsyä

IBM i ei ole enää eristetty alusta vailla tietoturvauhkia. Käytössä ovat tunnetut verkko- ja open  source -protokollat. Tämä tarjoaa laajan pinta-alan tietoturvahyökkäyksille.

IBM i:n sisältämillä tiedoilla on usein myös suuri arvo liiketoiminnalle.

System Access Manager (SAM) tarjoaa IBM i -järjestelmän kulunvalvontaa. Se on joustava ja tehokas lähestymistapa IBM i:n pääsynhallintaan.

SAM tarjoaa kattavan ja helposti ylläpidettävän ratkaisun tietojen tehokkaaseen suojaamiseen.

System Access Manager (SAM) 

› Suojaa IBM i -järjestelmän ja sen sisältämät tiedot tehokkailla,  joustavilla ja helposti ylläpidettävillä säännöillä.

› Tunnistaa tietoturvapoikkeamat nopeasti, jolloin ne voidaan tehokkaasti korjata.

› Havaitsee kirjautumisyritykset ja päättelee sallitaanko pääsy,  tallentaa tarvittaessa tiedot lokiin sekä suorittaa halutut toimenpiteet.

› Mahdollistaa best practice -käytännöt ja helpottaa niiden noudattamista.

Kuinka System Access Manager toimii?

SAM käyttää ensisijaisesti exit point -teknologiaa havaitakseen pääsy-yritykset IBM i-järjestelmään ja tietoihin sekä määrittääkseen, hyväksytäänkö vai evätäänkö pääsy. Kyseiset päätökset tallennetaan lokiin ja suoritetaan halutut toimenpiteet.

Lokitiedot voidaan välittää eteenpäin SIEM-järjestelmään.

SAM:n toimintaa ohjaavat ennalta määritellyt  säännöt. Nämä säännöt sisältävät tarvittavat tiedot, joiden avulla ohjelma tietää miten toimia.

Lisäksi määritellään, onko tapahtumalle käynnistettävä jokin muu toiminto, kuten  komennon suorittaminen, käyttäjäprofiilin poistaminen käytöstä,  viestin lähettäminen, tiedon kirjaaminen lokiin tai ohjelman suorittaminen?

SAM tukee tietoturvalle asettettujen vaatimusten täyttämistä valvomalla pääsyä IBM i:hin sekä tukee erilaisia standardeja  vähentäen merkittävästi määräysten noudattamiseen kuluvaa aikaa ja kustannuksia

Miten IBM i:n tietoturvaa parannetaan exit pointien avulla?
Asiantuntijakirjoitus
Göran Nordman, IBM i asiantuntija, Kaita Finland

”IBM i: exit pointit ja pääsynhallinta”.

›› Lue artikkeli

Kartoitusta, valvontaa ja suojausta.

IBM i Riskikartoitus auttaa hahmottamaan IBM i -ympäristön  tietoturvauhat, noudattamaan vaatimuksia ja parantamaan tietoturvan  tasoa. Kartoituksen avulla pystytään ennakoivasti havaitsemaan riskejä.  Sen avulla tarkastellaan perusteellisesti IBM i:n tietoturvaa ja havaintojen  perustella luodaan raportti, jossa annetaan suosituksia haavoittuvuuksien korjaamiseksi.

Multi-Factor Authentication (MFA) vahvistaa salasanasuojausta multi-factor todennuksella. Tehokas ja joustava RSA SecurID -sertifioitu todennus parantaa merkittävästi tärkeiden sovellusten tietoturvaa ja vähentää tietovarkauksien riskiä sekä niistä aiheutuvia kustannuksia.

Kyllä kiitos, haluan tarkempaa tietoa:

  Tietoturvaseteli haettavissa 1.12 alkaen

  10.11.2022

  Valtioneuvosto antoi asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta eli niin kutsutusta tietoturvasetelistä 13.10.2022. Tietoturvasetelin avulla yritykset voivat parantaa järjestelmiensä tietoturvan tasoa […]

  Lue lisää

  Kaita Raz-Leen kumppaniksi

  26.9.2022

  Kaita ja IBM i:n tietoturvaan erikoistunut yhtiö Raz-Lee ovat solmineet kumppanisopimuksen. Kaita toimii jatkossa Raz-Leen iSecurity -tuoteperheen toimittajana […]

  Lue lisää

  Ruotsin hallitus valitsi Nextcloudin

  30.8.2022

  Asiantuntijakirjoitus Matias Louanto, Tietoturvatuotteet, Kaita Finland Ruotsin hallituksessa etsittiin vuonna 2021 ratkaisua julkisen sektorin digitaaliseksi kollaboraatioalustaksi. Havaittiin, että […]

  Lue lisää

  Asiakastuki

  Asiakastuki arkisin 06:00-18:00

  Sähköposti: support@kaita.fi
  Puhelin: +358 10 583 8650

  Tietosuojalauseke >

  Yhteystiedot

  Kaita Finland Oy

  Hiomotie 32, 00380 Helsinki
  Länsi1, Viilarinkatu 5, 20320 Turku

  Sähköposti info@kaita.fi
  Puhelin +358 10 583 8650

  Y-tunnus: 2755075-8

  Löydä meidät


  IBM-Gold

  IBM Business Partnerina, me edustamme IBM:n ainutlaatuista tuoteperhettä. Olemme sitoutuneet toimittamaan erinomaisia tuotteita ja palveluita vahvalla ammattitaidolla.
  Back to top

   Kyllä kiitos! Olkaa yhteydessä minuun.