|

Reaaliaikainen suojaus haittaohjelmilta Flash System -laitteisiin

Asiantuntijakirjoitus
Göran Nordman, IBM-teknologiat, Kaita Finland

IBM on julkistanut uuden neljännen sukupolven Flash Core Modulin, FCM4:n. Teknologia on jatkossa saatavilla FlashSystem -tallennusjärjestelmien tuoteperheessä.

FCM4 tuo tietoturvan kannalta merkittäviä parannuksia.

Tekoälypohjainen uhkien havaitseminen: FCM4 pystyy keräämään ja analysoimaan tietoja jokaisesta tapahtumasta reaaliajassa ja käyttämään koneoppimismalleja tunnistamaan poikkeamia, kuten kiristyshaittaohjelmia, alle minuutissa. Tekoälyllä varustetut sensorit tunnistavat aikaisempaa nopeammin mahdolliset poikkeamat ja kyberuhat, mikä auttaa myös toipumaan nopeammin.

Muuttumattomat ja suojatut kopiot: FCM4 mahdollistaa muuttumattomien kopioiden luomisen, jotka ovat suojassa haittaohjelmilta ja muilta uhkilta. Näitä kopioita ei voi muuttaa tai poistaa, mikä parantaa tietojen säilyvyyttä ja auttaa nopeassa toipumisessa mahdollisten hyökkäysten sattuessa.

Tietojen korruptoitumisen estäminen: FCM4 pystyy tarkastamaan saapuvan datan I/O -tasolla ilman suorituskyvyn heikkenemistä sekä käyttämään pilvipohjaista tekoälyä havaitsemaan virheet, jotka saattavat viitata kyberhyökkäykseen.

Datan validointi: Safeguarded Copy -toiminnallisuutta voidaan käyttää datan validointiin. Tämä auttaa varmistamaan, että tallennetut tiedot ovat eheitä ja virheettömiä.

Offline-varmuuskopiointi: FCM4 mahdollistaa myös offline-varmuuskopioinnin.

Nopea toipuminen ja Tietojen palauttamisen nopeuttaminen: FCM4 toimii saumattomasti IBM Storage Defender -ohjelmiston kanssa, joka tarjoaa kattavan ratkaisun erilaisille työkuormille. Ohjelmisto pystyy luomaan muuttumattomia kopioita tiedoista, joiden on todettu olevan aitoja ja alkuperäisiä sekä palauttamaan niitä tarvittaessa eri kohteisiin.

Entä suorituskyky?

Mitä uutta IBM FlashCore Modules 4 (FCM4) tuo suorityskyvyn näkökulmasta:

  • Suurempi kapasiteetti: FCM4 on saatavilla jopa 38,4 TB kokoisena, joka kaksinkertaistaa koon aiempaan verrattuna.
  • Nopeampi liitäntä: FCM4 käyttää PCIe Gen 4 -liitäntää, tarjoten kaksinkertaisen kaistanleveyden verrattuna PCIe Gen 3 -liitäntään.
  • Parempi suorituskyky: FCM4 pystyy saavuttamaan jopa 1,2 miljoonaa IOPS:a sekä alle 100 mikrosekunnin latenssin, joka on yli 40%:n parannus aiempaan sukupolveen verrattuna.

Safeguarded Copy

Safeguarded Copy, yksi FlashSystemin tärkeimmistä ominaisuuksista on saatavilla myös FCM4 modulien osalta. Toiminto on ollut saatavilla IBM FlashSystem- ja SVC-tuoteperheen levyjärjestelmissä IBM Spectrum Virtualize -ohjelman versiosta 8.4.2 alkaen.

Safeguarded Copy luo muuttumattomia kopioita, joihin ei ole suoraa pääsyä. Kopioita ei voi muuttaa tai poistaa käyttäjän virheen, tahallisten toimien tai haittaohjelmien toimesta. Kopiot ovat muuttumattomia, eikä niihin voi lukea tai kirjoittaa sen jälkeen, kun ne on luotu. Tämä auttaa myös ehkäisemään yrityksen sisäisiä uhkia. 

Safeguarded Copy ottaa tuotantodatasta point-in-time -kopioita, joita voidaan käyttää myöhemmin haittaohjelman tai muun häiriön tuhoaman datan palautukseen tietoturvallisesti. 

Lisäksi Safeguarded Copya voidaan käyttää datan validointiin, tietojen purkamiseen, offline-varmuuskopiointiin ja koko ympäristön palauttamiseen katastrofitilanteessa.

Lisää aiheesta Safeguarded copy täällä: https://kaita.fi/blogi/safeguarded-copy/

IBM Ondemand webinaari FCM4 modulista katsottavissa täällä: https://ibm.webcasts.com/starthere.jsp?ei=1656078&tp_key=d84eca4815