Kaita - IBM julkisti odotetun POWER9 sirun
|

IBM julkisti odotetun POWER9 sirun

Kykenee ratkaisemaan suurimmat suorituskykyhaasteet

Joulukuussa julkaistiin ensimmäinen Power9 prosessorilla varustettu palvelin. Uudella Power9 sirulla ja entistä suuremmalla väylällä varustettu IBM Power System Accelerated Compute Server (AC922) on IBM:n uusin ja tehokkain Power System -laitteisto, joka tarjoaa ennennäkemättömän suorituskykyisen alustan tämän päivän paljon laskentatehoa vaativille sovelluksille kuten HPC, analytiikka ja tekoäly.

Uudessa AC922:ssa on kahdesta neljään Power9 suoritinta ja kahdesta kuuteen NVIDIA Tesla V100 kiihdytinkorttia.

AC922 on ensimmäinen palvelin, joka tukee uuden sukupolven liittymärajapintoja. Uudet ominaisuudet tekevät siitä 3.7 kertaa suorituskykyisemmän kuin Intel x86 -pohjaiset vastaavat järjestelmät. Näitä ovat PCI-Express 4.0 ja NVLink 2.0, joista jälkimmäinen yhdistää Power9 CPU:n NVIDIAn kiihdytinkortteihin, tarjoten kaksinkertaisen kaistanleveyden verrattuna edelliseen sukupolveen. Järjestelmä tukee luonnollisesti yhä myös avointa OpenCAPI-standardia.

Suorituskyky ratkaisee.

AI-aikakauteen rakennettu POWER9-keskusyksikkö mahdollistaa jopa 5,6x enemmän I/O:ta ja kaksi kertaa enemmän säikeitä kuin x86-kilpailijansa. POWER9-suorittimet ovat äärettömän nopeita. POWER9 tukee jopa 5,6x enemmän I/O:ta ja 2 x enemmän säikeitä kuin x86-verrokkinsa. POWER9 on saatavana 16, 18, 20 ja 22 ytimen kokoonpanossa jopa 44 ytimeen.

Suunniteltu AI-aikakauteen.

Tämän päivän tekoälyä hyödyntävät sovellukset kasvavat isoiksi ylittäen helposti kiihdytinkortin muistikapasiteetin.

AC922 ratkaisee ongelmat muistin riittävyyden kannalta sallimalla vaativien sovellusten hyödyntää järjestelmän muistia kiihdytinkortin muistina. NVLink-liittymän tehokkaan hyödyntämisen ansiosta, muistin jakaminen CPU:n ja kiihdytinkorttien välillä ei hidasta järjestelmää PCIe 3 -nopeuteen, kuten x86-palvelimilla tällä hetkellä.

Kiihdytyskaistat NVLink ja PCIe Gen4

Parhaat kiihdytinkortit- 2-6 NVIDIA Tesla V100 kiihdytinkorttia NVLinkillä.

Yhdistää parhaat kiihdytinkortit parhaaseen alustaan. AC922 tuo yhteen POWER9-prosessorit ja NVIDIA Tesla V100:n NVLink kiihdytinkortit tuoden paremman suorituskyvyn. Se on suunniteltu hyödyntämään NVLink-kortteja poistamalla I/O-pullonkauloja ja jakamalla muistia korttien ja prosessorien välillä.

Next generation PCIe – PCIe Gen4 2x nopeampi kuin PCIe gen3 x86:ssa

AC922 on ensimmäinen palvelin, joka tuo markkinoille uuden sukupolven PCIe -liitäntästandardin. PCIe-sukupolvi 4 tarjoaa kaksinkertaisen kaistanleveyden verrattuna x86-palvelinten PCIe generation 3 standardiin.

 POWER9:ssa on aluksi kolme eri kokoonpanovaihtoehtoa:

1. Linux, scale-out ”SMT4”: 2-socket, 24 core (2x128bit super-slicing) ja jopa 170 GB/s:n kaistanleveys muistille (vakio) 8xDDR4 portissa.

2. PowerVM, scale-out ”SMT8”: 2-socket, 12 core (4x128bit super-slicing ja jopa 170 GB/s:n kaistanleveys muistille (vakio) 8xDDR4 portissa.

3. PowerVM, scale-up ”SMT8”: 4+ socket, 12 core (4x128bit super-slicing) ja jopa 230 GB/s:n kaistanleveys muistille (puskuroitu) 8xDDR4 portissa.