Kaita - IBM i
|

IBM i käyttöjärjestelmäversion 7.1 tuki loppuu

IBM on julkaissut päivämäärän IBM i käyttöjärjestelmäversion 7.1 tuen loppumiselle, tuki loppuu 30.4.2018. Kyseisen ajankohdan jälkeen käyttöjärjestelmätasolle  7.1 ei ole enää saatavilla päivityksiä eikä IBM:n tukea mahdollisissa ongelmatilanteissa.  IBM ei ole vielä kertonut tarjotaanko tason  7.1 tuelle mahdollisesti Service Extension -jatkoaikaa. Mikäli laitteiston käyttöjärjestelmän taso siis on 7.1 tai alempi, on syytä aloittaa käyttöjärjestelmän päivityksen suunnittelu pikaisesti.

IBM on hiljattain julkaissut IBM i 7.3 käyttöjärjestelmästä TR2 ja 7.2 käyttöjärjestelmästä TR6 päivitykset (TR, Technology Refresh). Uudet tasot parantavat sekä DB2 että IBM i Access Client Solutions toimintaa mutta myös lisäävät tietoturvaa entisestä tehden alustasta yhden vakaimman sekä vähiten haittaohjelmille alttiin järjestelmän maailmassa.

IBM i 7.3 R2 tarjoaa tuen myös uudelle S812 laitteistolle. IBM Power System S812 järjestelmä tarjoaa vakautta ja tehoa edulliseen hintaan.

IBM Power System S812 hyödyntää tehokkaasti POWER8 suorittimen ominaisuuksia. Laitteisto on suunniteltu vastaamaan erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeita mutta soveltuu myös suurempien kokonaisuuksien alustaksi.

Me autamme käyttöjärjestelmän päivityksissä. Kysy meiltä lisää laittamalla viesti myynti@kaita.fi.