Kaita - FlashSystem 5200
|

FlashSystem-perhe kasvaa

9.2 julkistettiin uusin FlashSystem perheen entry-level tallennusjärjestelmä, IBM FlashSystem 5200. Uusi malli on nopeampi ja tallentaa enemmän tietoa kuin edeltäjänsä 5100. Sen hinnan odotetaan kuitenkin asettuvan jopa 20% edullisemmaksi.

Uusinkin lanseeraus tukee IBM:n suunnitelmaa yksinkertaistaa tallennusratkaisuportfoliota samalla ohjelmistolla ja ominaisuuksilla läpi koko tuoteperheen.

Tiedon määrä jatkaa kasvuaan ja työkuormien kehittyessä ne vaativat tallennusjärjestelmiltä yhä enemmän. Kustannustehokas tallennuskapasiteetti on tänä päivänä jo itsestään selvä vaatimus, tämän päivän tallennusjärjestelmältä vaaditaan tehoa, älyä ja helppoa hallittavuutta.

Peruskokoonpanoon sisältyy kaikki toiminnallisuus

Kapasiteetti. FlashSystem 5200 alkaa 38 TB kapasiteetista ja sitä voidaan kasvattaa 1.7PB:iin kompaktissa 1U:n koossa.

Nopeus. Vaikka FlashSystem 5200 on puolet perinteisten tallennusjärjestelmien koosta, se tarjoaa edeltäjäänsä verrattuna 66% suuremman I/O:n ja 40% enemmän siirtonopeutta 21 Gt/s nopeudella.

Hybridi pilvi ja kontit: FlashSystem 5200, kuten koko FlashSystem tuoteperhe tukee seuraavia alustoja: Red Hat OpenShift, Container Storage Interface (CSI) Kubernetesille, Ansible Automation ja Kubernetes sekä VMWare ja bare metal -ympäristöt.

Järjestelmän mukana tulee IBM Storage Insights, joka antaa näkyvyyden tallennusympäristöön. Konfigurointi ja hallinta Storage Insightsin kanssa on yksinkertaista. Tarvittaessa omien laitteiden data voidaan lähettää IBM:n pilveen. Kun näin kertynyttä dataa analysoidaan tekoälyn avulla, saadaan todella tehokkaasti ennakoitua tulevia ongelmia. Vikatilanteessa data on IBM:llä käytössä ja vian selvitys on tehokasta, Storage Insight kuuluu laitteen hintaan, Insight Pro on maksullinen. Lisäominaisuuksina se tuo pidemmän historian sekä tulevaisuuden ennustamisen.

Sisällä on sama Spectrum Virtualize kuin ennenkin, joka tarjoaa mahdollisuuden hallita koko tuoteperheen laitteita samalla ohjelmistolla. Mukana on myös esimerkiksi IBM HyperSwap, joka tukee automaattista failover vikatilanteessa.

Resiliency. HyperSwapin avulla saadaan replikointi kahden sijainnin välillä. Tästä voidaan DR mahdollisuuksia laajentaa tarvittaessa vielä kolmanteen, vaikka pidemmälläkin olevaan sijaintiin. Näin sijaintien väliin saadaan järjestettyä myös Air Gap, jolloin varsinaisen HyperSwap klusterin saastuessa saadaan tiedot palautettua ”eristetystä” kolmannesta sijainnista.

Sisällä IBM:n omaa elektroniikkaa, joka mahdollistaa sekä kompression että kryptauksen. Molemmat voidaan ottaa käyttöön yhdessä tai erikseen, eikä sillä ole vaikutusta suorituskykyyn. Kompressio sisältyy aina hintaan, kryptaus on lisäominaisuus.

IBM FlashSystem 5200:n odotetaan olevan myynnissä maaliskuussa 2021.

FlashSystem 5015 ja 5035

FlashSystem 5035

Entry-level malleille 5010 ja 5030 on myös tehty kasvojen kohotus. Samaan aikaan IBM FlashSystem 5200:n kanssa julkaistiin myös FlashSystem 5015- ja 5035-järjestelmät, jotka molemmat ovat 2U-järjestelmia suunniteltu organisaatioille, joilla on vähemmän vaativia suorituskyky- tai kasvuvaatimuksia.

Nykyinen 5010 on päivittynyt 5015 malliksi ja 5030 mallin korvaa 5035. Uudet mallit korvaavat välittömästi vanhat laitteet, joiden myynti loppuu helmikuun aikana.

Näille malleille odotettavissa on tehon nousu ja hieman edullisempi hinta verrattuna edeltäjiinsä.

Huoltoa ja tukea katsotaan uudesta näkökulmasta

Tähän asti näille laitteille on tehty normaalisti huoltosopimus. Nyt tilalle tulee Expert Care -palvelu. Basic-taso on vastaa nykyistä Next Business Day -tasoa, Advanced-taso vastaa 24/7 tasoa. Hinnoittelu mukailee laitteen kokoa ja palvelun sisältöä joustavasti.