Lisenssiomaisuuteen on aina sidottu paljon rahaa.

Lisenssiomaisuuden hallinta

Se ei kuitenkaan läheskään aina ole optimoitu ja hallinnassa niin hyvin kuin se voisi olla. Pelkästään lisenssiehtojen tunteminen vaatii jo osaamista.

Lisenssiomaisuuden hallinta

Palvelu auttaa huolehtimaan, että IBM lisenssit ovat juuri oikein mitoitettu ja että käytössä on oikea määrä lisenssejä. Lisenssipalvelu mittaa käytössä olevat PVU-arvot palveluun kuuluvista palvelimista ja muodostaa niistä raportin. Raportoinnin avulla nähdään mm. lisenssien maksimikulutus ja lisenssien käyttöhistoria halutulta jaksolta ja näiden arvojen avulla muodostetaan tieto tarvittavien lisenssien kokonaismäärästä.

Palvelu soveltuu kaikille IBM:n ohjelmistotuotteita käyttäville yrityksille kokoon katsomatta. Palvelu sisältää työkalun asennuksen, käyttöönoton, ylläpidon, raportoinnin ja tarvittavan tuen. Lisenssipalveluun voidaan raportin tuottamisen lisäksi tarvittaessa liittää myös tulosten analysointi ja konsultointipalvelut sopivan ratkaisun löytämiseksi.

Säästöä hyvästä huolenpidosta

Huolellinen ohjelmistolisenssien hallinta tuottaa säästöä. Optimaalisesti mitoitetut lisenssit ja niiden tehokas hallinta tuovat keskimäärin jopa 20-30% säästöt (Gartner).

Lisenssipalvelun avulla voidaan tuottaa myös IBM lisenssiauditoinnin vaatima raportti.

Palvelun etuja:

  • Huolettomuus ja varmuus lisenssien riittävyydestä.
  • Lisenssien määrä on oikein mitoitettu.
  • Helpompi kustannusten seuranta.
  • Lisenssipalvelu vapauttaa asiakkaan manuaaliselta selvitystyöltä.
  • Kattava raportointi. Raportti myös lisenssiauditointia varten.
  • Mahdollisuus saada tarkempi analyysi raporteista lisämaksusta.
  • Palvelu tuotetaan ja tiedot säilytetään Suomessa.
  • Selkeä hinnoittelumalli.

Saammeko esitellä: POWER9 pilviratkaisut

14.10.2019

AI-aikakauteen rakennettu POWER9-keskusyksikkö mahdollistaa enemmän I/O:ta ja kaksi kertaa enemmän säikeitä kuin x86-kilpailijansa. IBM OpenPOWER -arkkitehtuuriin rakennetut POWER9-palvelimet […]

Lue lisää

Asiakastarina: Wulff, Varalaitepalvelu

12.8.2019

Wulff on työympäristön ja työpaikkatuotteiden asiantuntija. Wulff palvelee erikokoisia yritysasiakkaita sekä kuluttajia tarjoamalla monipuolisesti työpaikkatuotteita toimisto- ja it-tarvikkeista […]

Lue lisää

Lokienhallinta ja SIEM – tunnista ja suojaudu

15.10.2018

  Tehokasta tietoturvaa palveluna   Keskitetty lokienhallinta, SIEM ja ilmoitusvelvollisuus ovat tänä päivänä olennainen osa yritysten tietoturvapolitiikkaa. Tietoturvallinen […]

Lue lisää

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu arkisin 06:00-18:00

Sähköposti: support@kaita.fi
Puhelin: +358 10 583 8650

Yhteystiedot

Kaita Finland Oy

Hiomotie 32, 00380 Helsinki
Aninkaistenkatu 14 B, 20100 Turku

Sähköposti info@kaita.fi
Puhelin +358 10 583 8650

Y-tunnus: 2755075-8

Löydä meidät

IBM Business Partnerina, me edustamme IBM:n ainutlaatuista tuoteperhettä. Olemme sitoutuneet toimittamaan erinomaisia tuotteita ja palveluita vahvalla ammattitaidolla.


IBM-Silver
Back to top