Uutiskirje tavoittaa

TNS Gallupin NetTrack 2015 -tutkimus paljastaa, että suomalainen käyttää vapaa-aikaansa internetissä keskimäärin 25 tuntia viikossa. Tästä ajasta 28% käytetään viestintään, eli yhteydenpitoon ja verkottumiseen. Yli puolet suomalaisista on käyttänyt internetiä ed. kuukauden aikana liikkuessaan, esimerkiksi sähköpostin ja uutisten lukemiseen.

Näiden lukujen valossa uutiskirje on tehokas tapa tavoittaa nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat.

Millainen on hyvä uutiskirje?

 

Jotta uutiskirje toimii, täytyy sen olla oikein laadittu.

Uutiskirjeen täytyy pystyä herättämään vastaanottajan huomio ja tarjota niin laadukasta sisältöä että sen lukemiseen halutaan uhrata aikaa. Hyvän uutiskirjeen laatiminen ei ole helppoa  ja huonosti tehdyt uutiskirjeet tulisi jättää lähettämättä, sillä huolimattomasti tehtynä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Otsikko. Otsikko on uutiskirjeen tärkein osa. Se joko herättää vastaanottajan kiinostuksen tai vie sähköpostisi roskakoriin. Käytännössä sinulla pieni hetki aikaa tehdä vaikutus vastaanottajaan.

Sisältö. Sisällön täytyy olla oikeasti kiinostava, ytimekäs ja informatiivinen. Uutiskirjeessä täytyy olla lukijalle jotain uutta ja mielenkiintoista luettavaa.

Ulkoasu. Uutiskirjeen täytyy näyttää tyylikkäältä ja houkuttelevalta. Lisäksi sen täytyy toimia eri alustoilla ja eri laitteissa, myös älypuhelimissa.

Oikeat vastaanottajat. Vastaanottajanlistan täytyy olla ajantasalla ja kohderyhmän oikea. Väärin kohdennettu uutiskirje aiheuttaa vain ärtymystä ja päätyy roskakoriin.

Suunnittelu. Uutiskirje pitää suunnitella huolellisesti ja laatia ajan kanssa. Kiireellä koottu sisältö ei hyödytä ketään eikä tarjoa lukijalle mitään. Uutiskirje pitää lähettää säännöllisesti. Oikea aikataulu on jokaiselle eri, mutta liian harvoin lähetetty kirje jättää lähettäjänsä unohduksiin ja menettää arvonsa ja liian usein lähetetty kirje mielletään roskapostiksi. Myös viestin lähetysajalla on merkitystä.

Ohjeet. Jos lukija haluaa hyödyntää uutiskirjeen tarjoksen, miten se tapahtuu? Kehen otan yhtettä?

Kaipaatko apua uutiskirjeen lähettämiseen?

 

Me autamme. Lue lisää uutiskirjepalvelustamme.