Kehityskohteiden tunnistaminen ennaltaehkäisee riskien toteutumista.

Tietoturvakartoitus

Tietoturvaa on mahdollista kehittää vasta, kun tilannekuva on selkeä.

Tietoturvaan kohdistuva uhka on tänä päivänä todellinen ja kasvaa jatkuvasti. Digitalisaation tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen yrityksen toiminnassa lisääntyy ja tuo mukanaan tarpeen uudenlaiselle riskien hallinnalle.

Tietoturva ei ole pelkästään tekniikkaa ja järjestelmiä. Siihen kuuluu myös toimintatapoihin, fyysiseen ympäristöön sekä ihmisiin liittyviä uhkia.

Suojautumisen kannalta ensiarvoisen tärkeä on mahdollisten riskien tunnistaminen. Tietoturvaa on helpompi lähteä kehittämään, kun tilannekuva on selkeä.

Tietoturvakartoituksessa selvitetään  organisaation tietoturvan nykytila ja tehdään tarvittaessa ratkaisuehdotuksia sen parantamiseksi.

 

Kokonaisvaltainen tietoturvakartoitus sopii kaiken kokoisille organisaatioille. Kartoitus auttaa selvittämään organisaation tietoturvan tilanteen ja näyttää kehityskohteet, joiden korjaamiseen on syytä panostaa.

Tietoturvakartoituksen kolme tärkeää vaihetta:

1. Tiedon keruu

Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tietoturvan yleistä tilannetta sekä  kartoitetaan turvattavat kohteet.

2. Analysointi

Sovitut verkot skannataan sovitussa laajuudessa, jonka jälkeen saatujen vastauksien avulla muodostetaan riskianalyysi turvattaville kohteilla.

3. Tulosten läpikäynti

Kartoituksesta koostetaan loppuraportti, joka käydään läpi organisaation yhteyshenkilön kanssa ja luovutetaan yrityksen käyttöön.

Kyllä kiitos, haluan tarkempaa tietoa:

  Tietoturvaseteli haettavissa 1.12 alkaen

  10.11.2022

  Valtioneuvosto antoi asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta eli niin kutsutusta tietoturvasetelistä 13.10.2022. Tietoturvasetelin avulla yritykset voivat parantaa järjestelmiensä tietoturvan tasoa […]

  Lue lisää

  Kaita Raz-Leen kumppaniksi

  26.9.2022

  Kaita ja IBM i:n tietoturvaan erikoistunut yhtiö Raz-Lee ovat solmineet kumppanisopimuksen. Kaita toimii jatkossa Raz-Leen iSecurity -tuoteperheen toimittajana […]

  Lue lisää

  Ruotsin hallitus valitsi Nextcloudin

  30.8.2022

  Asiantuntijakirjoitus Matias Louanto, Tietoturvatuotteet, Kaita Finland Ruotsin hallituksessa etsittiin vuonna 2021 ratkaisua julkisen sektorin digitaaliseksi kollaboraatioalustaksi. Havaittiin, että […]

  Lue lisää

  Asiakastuki

  Asiakastuki arkisin 06:00-18:00

  Sähköposti: support@kaita.fi
  Puhelin: +358 10 583 8650

  Tietosuojalauseke >

  Yhteystiedot

  Kaita Finland Oy

  Hiomotie 32, 00380 Helsinki
  Länsi1, Viilarinkatu 5, 20320 Turku

  Sähköposti info@kaita.fi
  Puhelin +358 10 583 8650

  Y-tunnus: 2755075-8

  Löydä meidät


  IBM-Gold

  IBM Business Partnerina, me edustamme IBM:n ainutlaatuista tuoteperhettä. Olemme sitoutuneet toimittamaan erinomaisia tuotteita ja palveluita vahvalla ammattitaidolla.
  Back to top

   Kyllä kiitos! Olkaa yhteydessä minuun.