Kehityskohteiden tunnistaminen ennaltaehkäisee riskien toteutumista.

Tietoturvakartoitus

Tietoturvaa on mahdollista kehittää vasta, kun tilannekuva on selkeä.

Tietoturvaan kohdistuva uhka on tänä päivänä todellinen ja kasvaa jatkuvasti. Digitalisaation tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen yrityksen toiminnassa lisääntyy ja tuo mukanaan tarpeen uudenlaiselle riskien hallinnalle.

Tietoturva ei ole pelkästään tekniikkaa ja järjestelmiä. Siihen kuuluu myös toimintatapoihin, fyysiseen ympäristöön sekä ihmisiin liittyviä uhkia.

Suojautumisen kannalta ensiarvoisen tärkeä on mahdollisten riskien tunnistaminen. Tietoturvaa on helpompi lähteä kehittämään, kun tilannekuva on selkeä.

Tietoturvakartoituksessa selvitetään  organisaation tietoturvan nykytila ja tehdään tarvittaessa ratkaisuehdotuksia sen parantamiseksi.

 

Kokonaisvaltainen tietoturvakartoitus sopii kaiken kokoisille organisaatioille. Kartoitus auttaa selvittämään organisaation tietoturvan tilanteen ja näyttää kehityskohteet, joiden korjaamiseen on syytä panostaa.

Tietoturvakartoituksen kolme tärkeää vaihetta:

1. Tiedon keruu

Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tietoturvan yleistä tilannetta sekä  kartoitetaan turvattavat kohteet.

2. Analysointi

Sovitut verkot skannataan sovitussa laajuudessa, jonka jälkeen saatujen vastauksien avulla muodostetaan riskianalyysi turvattaville kohteilla.

3. Tulosten läpikäynti

Kartoituksesta koostetaan loppuraportti, joka käydään läpi organisaation yhteyshenkilön kanssa ja luovutetaan yrityksen käyttöön.

Kyllä kiitos, haluan tarkempaa tietoa:

  Tiedon turvaaminen etätyön aikakaudella

  5.5.2021

  Harri Jylhävuori, Tietoturvatuotteet, Kaita Finland Oy Työnteko on muuttunut ja työntekijät ovat siirtyneet suurelta osin etätöihin. Kukaan tuskin […]

  Lue lisää
  Lukko

  Miksi tietoturvakartoitus kannattaa tehdä?

  24.4.2021

  Harri Jylhävuori, Tietoturvatuotteet, Kaita Finland Oy Miksi pk-yrityksen kannattaa tehdä tietoturvakartoitus? Tietoturvakartoitus kannattaa tehdä, jos sellaista ei vielä […]

  Lue lisää

  SIEM, mihin sitä tarvitaan?

  13.4.2021

  Asiantuntijakirjoitus Jarkko Vartija, Palomuuriasiantuntija, Kaita Finland Lokitieto tietoturvan tukena SIEM tulee sanoista Security Information and Event Management. Sen […]

  Lue lisää

  Asiakaspalvelu

  Asiakaspalvelu arkisin 06:00-18:00

  Sähköposti: support@kaita.fi
  Puhelin: +358 10 583 8650

  Tietosuojalauseke >

  Yhteystiedot

  Kaita Finland Oy

  Hiomotie 32, 00380 Helsinki
  Länsi1, Viilarinkatu 5, 20320 Turku

  Sähköposti info@kaita.fi
  Puhelin +358 10 583 8650

  Y-tunnus: 2755075-8

  Löydä meidät


  IBM-Gold

  IBM Business Partnerina, me edustamme IBM:n ainutlaatuista tuoteperhettä. Olemme sitoutuneet toimittamaan erinomaisia tuotteita ja palveluita vahvalla ammattitaidolla.
  Back to top